Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló impulsa la ramaderia extensiva i la prevenció d'incendis amb un projecte pioner de tancat virtual

La Diputació de Castelló impulsa la ramaderia extensiva i la prevenció d'incendis amb un projecte pioner de tancat virtual
22 de Juny de 2024

La presidenta Marta Barrachina visita l'experiència pilot d'esta nova tecnologia a Catí que suposa una alternativa als closos tradicionals o elèctrics i que, a través de la geolocalització del bestiar, permet delimitar una zona de pastura per mitjà d'una aplicació de mòbil.

La Diputació Provincial de Castelló impulsa el desenvolupament de la ramaderia extensiva i la prevenció d'incendis a través d'un projecte pilot pioner de tancat virtual.

La presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina, ha visitat l'experiència pilot d'esta nova tecnologia a Catí que suposa una alternativa als closos tradicionals o elèctrics i que, a través de la geolocalització del bestiar, permet delimitar una zona de pastura per mitjà d'una aplicació de mòbil.

La presidenta de la Diputació, acompanyada pel diputat de Desenvolupament Rural, Sergio Fornas, el diputat de Bombers, David Vicente, i el veterinari Honorario Carceller, ha visitat l'explotació d'Ignacio Roca i ha comprovat en primera persona el funcionament d'este sistema que, com ha expressat Marta Barrachina, “garantix que el bestiar puga romandre en eixa zona concreta i, en conéixer la posició del ramat, s'aconseguix un millor aprofitament de les pastures i una major autonomia en el maneig del bestiar”.

El projecte pilot és finançat per la Diputació de Castelló a través del departament de Desenvolupament Rural amb 15.000 euros i ja s'han col·locat deu dispositius de Nofence que ocasionen el tancat virtual elèctric per a realitzar un projecte de pasturatge i neteges de zones per a estalviar en alimentació i per a previndre incendis. Per a este projecte pilot s'han utilitzat nou vaques de raça asturiana i un semental de raça blava belga.

Amb esta tecnologia, el ramader pot vigilar en temps real la ubicació dels seus animals, alhora que els proporciona accés a noves zones de pastures fresques sempre que ho desitge, solament desplaçant les tanques virtuals mitjançant l'aplicació mòbil, permetent al ramader mantindre els tancats agrícoles, habilitar noves zones de pastura, així com delimitar zones d'exclusió per a tancar àrees no desitjades. Al mateix temps, l'aplicació compte amb un sistema d'alertes que envia una notificació al dispositiu mòbil en cas de produir-se qualsevol incidència.

Com ha expressat la presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina, “este projecte pilot de tancats virtuals facilita al ramader el maneig del ramat i es convertix en una ferramenta eficaç en el desenvolupament de la ramaderia extensiva”. Marta Barrachina ha continuat explicant que “la ramaderia extensiva contribuïx a l'equilibri dels agrosistemes i és un element clau en la prevenció d'incendis”. “Des de la Diputació de Castelló donem suport a este tipus d'iniciatives que advoquen pel manteniment del medi natural i la prevenció d'incendis en un moment complicat per la falta de pluges”, ha conclòs la presidenta de la institució provincial.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador