Logo de la Diputació de Castelló Logo de Camins de Penyagolosa

Actualitat

Camins ancestrals
Descobreix els camins ancestrals fins Sant Joan de Penyagolosa
Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals
Participa en les Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals
Cátedra
Càtedra Diputació de Centres Històrics i Itineraris Culturals
Change
Signa el teu suport a la candidatura a Patrimoni Mundial
Camins ancestrals
Descobreix els camins ancestrals fins Sant Joan de Penyagolosa
Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals
Participa en les Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals
Cátedra
Càtedra Diputació de Centres Històrics i Itineraris Culturals
Change
Signa el teu suport a la candidatura a Patrimoni Mundial

III Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals

 III Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals
1 d'Agost de 2018

La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I tornaran a sumar esforços per a dinamitzar els municipis de l'interior a través de la posada en valor del patrimoni cultural i històric amb les III Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals, que es desenrotllaran de setembre a desembre.

1 d'agost de 2018. La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I tornaran a sumar esforços per a dinamitzar els municipis de l'interior a través de la posada en valor del patrimoni cultural i històric amb les III Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals, que es desenrotllaran de setembre a desembre. Aquest cicle de visites guiades gratuïtes començarà el pròxim 22 de setembre en el Castillo de Villamalefa i recorrerà els deu municipis que conformen la candidatura a Patrimoni Mundial Unesco ‘Camins de Penyagolosa’.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “aquestes originals visites guiades es dissenyen junt amb els ajuntaments i voluntariat dels pobles per a posar al descobert tots els seus tresors històrics, arquitectònics i naturals de la mà de qui millor els coneix”.

En aqueix sentit, Sales s'ha referit a l'èxit d'acollida que han tingut en edicions anteriors aquestes visites. “Ofereixen una experiència única, recorrent carrers i l'entorn natural dels pobles. Amb aquesta iniciativa, posem en valor el nostre patrimoni, el donem a conéixer i, a més, dinamitzem els pobles. Estem convençuts del potencial que té el nostre patrimoni històric i cultural per a revitalitzar els pobles de l'interior, i bon exemple d'això és l'excel·lent acollida d'aquesta iniciativa en què anem de la mà de la Universitat Jaume I”

En 2018 aquestes visites es van a centrar en aspectes relacionats amb el patrimoni gastronòmic i etnogràfic, com la ramaderia i l'agricultura tradicionals o la transformació de les diferents matèries primeres en productes d'alimentació. És per això que, a més, en la present edició es comptarà amb la col·laboració del projecte ‘Castelló Ruta de Sabor’, una iniciativa de la Diputació Provincial que reconeix els aliments i sabors elaborats i produïts dins del nostre territori, amb el propòsit d'impulsar el consum de productes locals i de proximitat de la nostra terra.

Un complet programa fins a desembre

Els dissabtes de setembre, octubre, novembre i desembre, els participants podran recórrer els nuclis històrics d'aquests pobles, antics cellers, molins d'oli, museus, granges i corrals, plantacions truferes, una piscifactoria de truita comuna... i participar en activitats tan interessants com un taller d'elaboració de dolços típics, un tast de vins o una demostració de posada en funcionament de sénia i l'extracció d'aigua de manera tradicional amb cavalleria.

El període d'inscripció a les jornades començarà l'1 de setembre i s'obrirà, de manera gradual cada mes, a mesura que s'aproxime la data de cada activitat a cada municipi en la pàgina web del projecte www.caminsdelpenyagolosa.es. La places són limitades. A través de les xarxes socials també s'anirà concretant el contingut d'aquestes visites.