Logo de la Diputació de Castelló Logo de Camins de Penyagolosa

Actualitat

Diputació descobreix el patrimoni de Camins de Penyagolosa a centenars de persones

Diputació descobreix el patrimoni de Camins de Penyagolosa a centenars de persones
1 de Gener de 2019

La Diputació de Castelló ha descobert el patrimoni de Camins de Penyagolosa a centenars de persones en les seues jornades participatives als pobles

1 de gener de 2019. La Diputació de Castelló ha descobert el patrimoni de Camins de Penyagolosa a centenars de persones en les seues jornades participatives als pobles. Així, un total de nou municipis han participat en l'últim any en les Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals dissenyades per la Diputació en col·laboració amb la Universitat Jaume I com una de les accions més importants que recolzen una candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco i secundada per voluntariat de tots els pobles gràcies als qui aquesta iniciativa és possible.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “aquestes jornades atrauen als pobles persones interessades en el nostre patrimoni, a voler conéixer més de la història i del ric recorregut arquitectònic i natural que tenen els nostres municipis de l'interior. Tant és així que més enllà d'enfortir i reivindicar la candidatura està permetent dinamitzar els municipis que la componen i acostar els seus encants a centenars de visitants”.

El vicepresident Sales ha celebrat així “la gran acollida que fins a la data estan tenint les rutes adreçades a posar en valor aquests llocs únics de la nostra província”. D'aquesta manera, després que les Useres, Llucena del Cid, Castillo de Villamalefa, Atzeneta del Maestrat, Culla, Villahermosa, Ludiente i Xodos hagen mostrat a les persones usuàries de la iniciativa els seus nuclis antics i entorns naturals, ara cada edició de les jornades remarca en el patrimoni immaterial dels pobles, prestant més atenció a temàtiques com els antics oficis o la gastronomia més tradicional.

Fer del patrimoni una oportunitat de futur per als pobles

L'impuls de la Diputació de Castelló a aquesta iniciativa es correspon amb el treball estratègic del Govern provincial per restaurar, conservar, difondre i posar en valor el ric patrimoni cultural i històric dels municipis de Castelló com a motor generador de noves oportunitats de futur.

Una labor en què s'emmarquen importants iniciatives com l'exposició d'art sacre restaurat La Llum de la Memòria, la inversió de 2,5 milions d'euros per a restauració de patrimoni amb Fons Feder, la labor de recuperació documental des de l'Arxiu de la Diputació, el treball del Servei de Restauració o les desenes d'actuacions realitzades als pobles amb la recuperació de béns històrics.